×

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Açıklamalar Geldi

  • 12.01.2024 18:59
  • 187 Okunma
  • Güncel
Emekliler için son dakika zam açıklamaları merakla beklenirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan önemli bir açıklama geldi. SSK, Bağ-Kur ve memur emekli maaşlarında denge sağlamak amacıyla bir kanuni düzenlemenin yapılacağını belirten Yılmaz, en düşük emekli maaşı konusuna da değindi. İşte detaylar:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilerin maaşlarını dengelemek ve en düşük emekli maaşını artırmak için çalışmalara devam edeceklerini açıkladı. SSK, Bağ-Kur ve memur emekli aylıklarının dengeye taşınması için kanuni düzenlemeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yılmaz, en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için neler yapılabileceği konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde: "SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız. Bunun için kanuni düzenleme ihtiyacı var. 

En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için ne yapabileceğimizi çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kabine'de ele alınacak. Emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz." Ayrıca, kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı ile ilgili sorulan bir soruya yanıt veren Yılmaz, sınırlamanın kaldırılması için henüz bir karar alınmadığını belirtti ve 2024'ün dezenflasyon yılı olduğunu söyledi. Enflasyonun düşürülmesinin öncelikleri olduğunu vurguladı. Yılmaz'ın kira sınırlamasıyla ilgili açıklaması şöyle: "Kira artışlarındaki yüzde 25 sınırı; bunu tartışıyoruz zaman zaman. 

Burada aslolan, enflasyon düşürmek tabii, enflasyonu düşürürseniz bu tür konulara da çok fazla ihtiyacınız kalmaz." Cumhurbaşkanı Yardımcısı, enflasyonun düşürülmesinin ve ekonomik istikrarın sağlanmasının öncelikleri olduğunu belirterek, hükümetin makro ekonomik istikrarı sağlama ve büyümeyi hızlandırma amacında olduğunu vurguladı. Ayrıca, kıdem tazminatı konusunda işçi, işveren ve kamu arasında uzlaşma sağlanması gerektiğini ifade etti. Son olarak, Yılmaz, kur korumalı mevduatın kademeli olarak çıkışının süreceğini ve 2024 sonlarına doğru bu konunun gündemden düşeceğini belirtti. TAKA/AYŞE SANCAK

Başka haber bulunmuyor!

SİTE MENÜ